Як приготувати пиріг,

який не зашкодить фігурі

Пироги, пиріжки, тістечка і тортики — уся ця ди­вовижна випічка чудово покращує настрій. Жінки взагалі бувають надзвичайно залежні від солод­кого і борошняного. Був поганий настрій, про­блеми навалилися, з'їла булочку — і життя помалу налагоджується. Проте потім доводиться переживати про свою фігуру, про те, що погіршується стан шкіри. У результаті пані виснажують себе фітнесом, обмежують себе в борошняному, солодкому і жирному. Але через деякий час знову тягнуться до красивого тістечка або торта. А ще є мами, для яких випічка — це хобі. Адже сьогодні існує так багато можливостей: інтернет рясніє кулінарними рецептами, у магази­нах продається безліч форм та інших при­стосувань для приготування кондитерських витворів.

/Files/images/shef-kuhar/640x480_pirozhnyie-slivki-vyipechka.jpg

Чи можна поєднати своє хобі і любов до солодкого і борошняного зі своїм прагненням відмінно виглядати і мати підтягнуту фігуру та ідеальну шкіру? Пропонуємо декілька рецептів кондитерських виробів, які містять мінімум жирів і цукру. Не секрет, що перед багатьма кухарями сьогодні постала дилема — або втрати­ти клієнтів, або розробити нові, полегшені ре­цепти страв, які допоможуть гурманам зберегти свою фізичну форму. Виявляється, цілком можли­во насолоджуватися кондитерськими ласощами, і при цьому не непритомніти в примірювальній ма­газину, коли на тобі не зійдуться чергові джинси. Спершу рецепт пирога для схуднення. Звучить тро­хи дивно. Але насправді цей пиріг принесе тільки ко­ристь вашому здоров'ю, адже в його складі є і вівсяні пластівці, і сир.


Порада від шеф-повара

Не бійтеся експериментувати з тістом. Щоб тісто було нежирним, не містило багато вуглеводів, треба використати такі продукти, які зроблять його легким. Борошно можна замінити вівсянкою або нежирним сиром, додати сухофруктів, ягід, овочів, горішків, насіння.


Дієтичний пиріг з сиром

Для тіста знадобиться:

  • 2 яйця;
  • 1 столова ложка цукру;

  • 4 столові ложки вівсяних висівок;
  • 125 г сиру нежирного;
  • 1 чайна ложка розпушувача для тіста;
  • 1/2 чайної ложки кориці;
  • 2 чайні ложки крохмалю;
  • 1 столова ложка сухого молока;
  • 1 столова ложка меду.

Для фруктового соусу знадобиться:

- 100 г будь-яких ягід;

- 100 г води;

- 1 столова ложка цукру;

- 1 чайна ложка крохмалю.

2 яйця і 1 столову ложку цукру гарненько збийте міксером. 4 столові ложки вівсяних висівок або пере­мелених вівсяних пластівців додайте до цукру і яєць. Додайте половинку пачки нежирного сиру, 1 чайну ложку розпушувача для тіста. Добре перемішайте все міксером. 1/2 ложки кориці і 2 чайні ложки крохмалю та­кож покладіть у тісто і вимісіть. Додайте 1 столову лож­ку сухого молока і 1 столову ложку меду. Змастіть форму жиром і вилийте в неї тісто. А тепер поставте пиріг у ду­ховку, розігріту до 180-190 градусів, на 25 хвилин. Дайте пирогу остигнути і дістаньте з форми. Розріжте на шма­точки, подавайте з фруктовим соусом.

Щоб приготувати фруктовий соус, візьміть будь-які ягоди (полуниця, малина, чорниця, брусниця тощо), за­лийте невеликою кількістю води, щоб покрити ягоди, і проваріть на повільному вогні хвилин п'ять після за­кипання, постійно помішуючи. Додайте цукор за сма­ком (від 1 до 4 столових ложок). Розведіть крохмаль у 2-3 столових ложках води і повільно доливайте крох­мальний розчин до ягід. Соус негайно почне застигати, а вам треба його швидко і акуратно помішувати. Потри­майте соус ще хвилинку на повільному вогні, зніміть і остудіть. Ось і все — ваш ягідний десерт готовий. Мо­жете додати його до пирога. До речі, цей самий соус можна використати і для м'ясних страв.

НІМЕЦЬКИЙ ПИРІГ для схуднення

Для пирога знадобиться:

- 250 г нежирного йогурту;

- 4 чайні ложки рослинної олії без запаху;

- 3 яйця;

- 100 г цукру;

- 1 пакетик ванільного цукру або ванілі на кінчику ножа;

- 300 г борошна;

- 1 пакетик розпушувача;

- 4 кисло-солодких яблука середнього розміру або 150 г стиглої вишні;

- 1 щіпка меленої кориці.

Просійте борошно і розпушувач крізь дрібне сито, щоб не було грудочок. У борошно додайте реш­ту інгредієнтів і ретельно вимісіть міксером. Форму змастіть жиром і застеліть папером для випічки. Ви­лийте тісто у форму.

Яблука очисьте від шкірки і серцевини, наріжте ку­биками. Якщо ви використовуєте вишні, заздалегідь витягніть кісточки. Фрукти розподіліть по поверхні пирога. Зверху присипте цукром і корицею. Випікайте 30 хвилин у духовці, розігрітій до 180 градусів.

Кiлькiсть переглядiв: 284

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.