Яблучний пиріг

Інгредієнти:

  • борошно — 250 г;
  • олія —125 г;
  • цукор — 1/2 склянки;
  • яйце — 1 шт.

Для приготування начинки знадобиться:

  • варення яблучне (або полуничне) — декілька ст. ложок;
  • • яблука свіжі — 2-3 шт.

Спосіб приготування

Перемішайте всі інгредієнти до однорідної маси і ви­кладіть тісто в невисоку форму, залишивши трішки для верхнього шару. Змажте тісто товстим шаром варен­ня, потім наріжте яблука тонкими скибочками і викла­діть на нього. З тіста, що залишилося, розкачайте тон­кі смужки, переплітаючи їх хрест-навхрест, покладіть поверх яблук. Краї пирога защипніть, змажте верхівку яєчним жовтком і помістіть пиріг у попередньо розігріту до 180 °С духовку. Випікайте протягом 40 хвилин, щоб пиріг злегка підрум'янився.

Кiлькiсть переглядiв: 225

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.