Картинки з овочів
Здивуйте малюка, поєднуючи гру з приготуванням їжі. Гарний апетит і відмінний настрій гарантовані. Привчайте малюка бути вашим помічником скрізь, зокрема на кухні, а також проявляти самостійність і творчий підхід до будь-якої справи. Запропонуйте йому пограти. Для цього покажіть кілька їстівних картинок і обговоріть, що і з яких продуктів зроблено. Згадайте їхні назви, де і як ростуть (якщо це овочі або фрукти), а також які вони на смак і для яких страв використовують. Наприклад, візьміть для створення картини за основу овочі. Завдяки своїй різноманітній кольоровій гамі та формі вони є відмінним матеріалом для кулінарної творчості. Звісно, можна їх дрібно нарізати в салат або прикрасити ними страву, а можна і створити їстівну картину.
Експериментуйте!
"Галявина"
Вам знадобиться:
Ковбаса, твердий сир, різнокольоровий солодкий перець, помідор, свіжий огірок, кріп, петрушка, зелена цибуля.
Посередині галявини посадіть дерево - стовбур з нарізаної кружечками ковбаси, а крону — з нарізаного кружечками свіжого огірка.
3 пір'їнок зеленої цибулі, гілочок петрушки і кропу зробіть травичку.
У травичці «посадіть» квіти з кружечків різнокольорового солодкого перцю і шматочків твердого сиру.
А ще серед трави виростіть грибочки, у яких капелюшки зроблені з половинок помідора, а ніжки — з сиру, поруч — кущик з гілочок кропу. Над галявинкою нехай кружляють різнокольорові пташки із солодкого перцю, а біля кущика метелик. Його тулуб зробіть із сиру, верхні крильця — з кружечків ковбаси, а нижні — зі шматочків солодкого перцю. Крильця прикрасьте шматочками сиру і свіжого огірочка.
"черепаха"
Вам знадобиться:
1 варене яйце, 1 помідор, 1/2 шт. солодкого перцю, 1 ст. ложка сметани, 1 огірок, кілька пір'їн зеленої цибулі.
Варене яйце розріжте вздовж. Одну половинку — тулуб черепашки — покладіть на тарілку жовтком униз. Відріжте від помідора шматочок овальної форми і розділіть його навпіл. Одну з половинок — панцир — покладіть на яйце.
Солодкий перець наріжте соломкою. Викладіть з неї лапки, хвостик, голову і шию.
Сметаною намалюйте око і прикрасьте панцир.
З другої половинки яйця акуратно дістаньте жовток і розріжте його на п'ять частин — камінчиків або гірок пісочку. Розкладіть їх по нижньому краю тарілки, прикрасивши морське дно. По обидві сторони від черепашки покладіть зелену цибулю — водорості.
Наріжте огірок кружечками і викладіть п'ять штучок один на одного з невеликим зсувом, створюючи чергові водорості. Ще додайте водорості з пари коротких пір'їнок цибулі, покладених поруч зі шматочками жовтка. Із солодкого перцю виріжте зірочку і розмістіть на дні морському. Приємної творчості й смачного!
Коментарi