Картинки з овочів

Здивуйте малюка, поєднуючи гру з приготуванням їжі. Гарний апетит і відмінний настрій гарантовані. Привчайте малюка бути вашим помічником скрізь, зокрема на кухні, а також проявляти самостійність і творчий підхід до будь-якої справи. Запропонуйте йому пограти. Для цього покажіть кілька їстівних картинок і обговоріть, що і з яких продуктів зроблено. Згадайте їхні назви, де і як ростуть (якщо це овочі або фрукти), а також які вони на смак і для яких страв використовують. Наприклад, візьміть для створення картини за основу овочі. Завдяки своїй різноманітній кольоровій гамі та формі вони є відмінним матеріалом для кулінарної творчості. Звісно, можна їх дрібно нарізати в салат або прикрасити ними страву, а можна і створити їстівну картину.

Експериментуйте!

"Галявина"

Вам знадобиться:

Ковбаса, твердий сир, різнокольоровий солодкий перець, помідор, свіжий огірок, кріп, петрушка, зелена цибуля.

Посередині галявини посадіть дере­во - стовбур з нарізаної кружечками ковба­си, а крону — з нарізаного кружечками сві­жого огірка.

3 пір'їнок зеленої цибулі, гілочок пе­трушки і кропу зробіть травичку.

У травичці «посадіть» квіти з кружечків різнокольорового солодкого перцю і шма­точків твердого сиру.

А ще серед трави виростіть грибочки, у яких капелюшки зроблені з половинок помідора, а ніжки — з сиру, поруч — кущик з гі­лочок кропу. Над галявинкою нехай кружляють різноко­льорові пташки із солодкого перцю, а біля кущи­ка метелик. Його тулуб зробіть із сиру, верх­ні крильця — з кружечків ковбаси, а нижні — зі шматочків солодкого перцю. Крильця прикрасьте шматочками сиру і свіжого огірочка.

/Files/images/raznoe/галявина.jpg


"черепаха"

Вам знадобиться:

1 варене яйце, 1 помідор, 1/2 шт. солодкого перцю, 1 ст. ложка сметани, 1 огірок, кілька пір'їн зеленої цибулі.

Варене яйце розріжте вздовж. Одну половин­ку — тулуб черепашки — покладіть на тарілку жовтком униз. Відріжте від помідора шматочок овальної форми і розділіть його навпіл. Одну з половинок — панцир — покладіть на яйце.

Солодкий перець наріжте соломкою. Викладіть з неї лапки, хвостик, голову і шию.

Сметаною намалюйте око і прикрасьте панцир.

З другої половинки яйця акуратно дістаньте жовток і розріжте його на п'ять частин — камінчиків або гірок пісочку. Розкладіть їх по нижньому краю тарілки, прикрасивши морсь­ке дно. По обидві сто­рони від черепашки покладіть зелену цибу­лю — водорості.

Наріжте огірок кружечками і викладіть п'ять штучок один на одного з невеликим зсувом, створюючи чергові водорості. Ще додайте водорості з пари коротких пір'їнок цибулі, покладе­них поруч зі шматочками жовтка. Із солодкого перцю виріжте зірочку і розмістіть на дні морському. Приємної творчості й смачного!

/Files/images/raznoe/черепаха.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 984

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.