Апельсинове желе

Інгредієнти:

• апельсин — 2 шт.;

• цукор — 1/2 склянки;

• желатин — 15 г;

• лимонна кислота — за смаком.

Спосіб приготування

Очистіть один апельсин. Наріжте його тонкими кружечками, відокремте зерна, пересипте цукром (1/4 склянки) і залиште на 20-30 хвилин, щоб апель­син пустив сік. У каструлю висипте решту цукру, залий­те 1,5 склянками води й закип'ятіть. В отриманий сироп додайте замочений і віджатий желатин, а також апель­синову цедру. Постійно помішуючи, ще раз закип'ятіть сироп і, знявши з вогню, додайте в нього сік і розведену лимонну кислоту. Гарячий сироп процідіть, злегка осту­діть, розлийте у форми й поставте в холодильник.

Коли желе застигне, беріться за другий апельсин. Зні­міть шкірку, розділіть його на скибочки й розкладіть їх на тарілці поруч із желе.

/Files/images/shef-kuhar/желе.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 488

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.