Апельсинове желе
Інгредієнти:
• апельсин — 2 шт.;
• цукор — 1/2 склянки;
• желатин — 15 г;
• лимонна кислота — за смаком.
Спосіб приготування
Очистіть один апельсин. Наріжте його тонкими кружечками, відокремте зерна, пересипте цукром (1/4 склянки) і залиште на 20-30 хвилин, щоб апельсин пустив сік. У каструлю висипте решту цукру, залийте 1,5 склянками води й закип'ятіть. В отриманий сироп додайте замочений і віджатий желатин, а також апельсинову цедру. Постійно помішуючи, ще раз закип'ятіть сироп і, знявши з вогню, додайте в нього сік і розведену лимонну кислоту. Гарячий сироп процідіть, злегка остудіть, розлийте у форми й поставте в холодильник.
Коли желе застигне, беріться за другий апельсин. Зніміть шкірку, розділіть його на скибочки й розкладіть їх на тарілці поруч із желе.
Коментарi